Persoonlijke coaching

Het uitgangspunt is dat verandering bij jezelf begint. Door patronen, verwachtingen en omgangsvormen van jezelf te leren herkennen, creëer je de mogelijkheid om op een andere, nieuwe manier te communiceren met anderen. Dat laat jou sterker in je leven staan en daarmee kun je makkelijker zakelijke en persoonlijke doelen realiseren. Die doelen kunnen op persoonlijk vlak liggen en natuurlijk ook op je werk betrekking hebben. Coach Saskia maakt hierbij gebruik van het analyseren van jouw non-verbale communicatiestrategieën aan de hand van video-opnames.

Ik bied een praktische en resultaatgerichte aanpak waar je echt iets aan hebt. Neem contact op voor een afspraak.

Waarom coaching?

Coaching kan je helpen bij elk aspect van je leven. Eén ding staat vast: je wil iets veranderen. Bijvoorbeeld in je relatie met je partner: hoe passen jullie bij elkaar? Wat gaat er fout? Waarom loopt het soms niet? Zijn er onopgeloste dingen uit het verleden waardoor jullie nu moeite hebben om een relatie op te bouwen? Heb je een onverwerkt probleem in je leven dat je in de weg zit om voluit te kunnen leven en te genieten? Het kan ook zijn dat je je gewoon verder wil ontwikkelen en wil leren hoe je (non)verbale communicatie in kunt zetten om jouw doelen te bereiken. Coaching helpt je om uitdagingen in je leven effectief aan te pakken en daadwerkelijk veranderingen te maken. Je leert wat je wil in het leven en hoe je trouw kunt blijven aan jezelf. Jij neemt de controle over je eigen leven en leert daarbij duidelijker te communiceren zodat je kunt uiten wat je echt bedoelt en anderen je beter kunnen begrijpen.

Loopbaanbegeleiding

Op enig moment ben je klaar voor een volgende stap in je carrière. Na je opleiding rol je vaak als vanzelf in een bepaald vakgebied.

Soms kom je er na een tijdje achter dat wat je doet misschien niet helemaal bij je past. Of je weet het niet zeker.Dan kan ik je helpen om antwoorden te vinden. Wat zijn je innerlijke drijfveren? Wat vind je echt leuk om te doen? Hoe kun je bekende én onbekende kwaliteiten inzetten op een manier die je misschien nooit had bedacht?

Je verwerft inzicht in jezelf en ontdekt hoe je jouw persoonlijke effectiviteit en professionele bekwaamheid kunt vergroten.

Wil je meer plezier en voldoening in je werk? Wil je ontwikkelen en balans in je leven? Inzicht én actie!

Net een andere manier

Een normale coach of psycholoog is getraind om puur met jouw gedachten aan de slag te gaan. Coach Saskia combineert de gebruikelijke cognitieve aanpak met jouw non-verbale communicatiepatronen en gaat daarmee net op een andere manier te werk.

 

Lichaamsgericht

Je lichaam en je geest zijn een team. Ze werken samen om te zorgen dat jij je goed voelt. Geestelijk en lichamelijk word je voor een groot deel gevormd door wat je hebt meegemaakt. Een heleboel dingen hebben invloed op hoe gezond je je voelt, geestelijk en lichamelijk. De houding waarin je zit of staat, spanning die je voelt en hoe je daarop reageert, hoe je contact maakt met anderen of je juist weer afsluit. Voel je je niet in balans, dan begint jouw systeem voor je te compenseren. Daardoor kun je klachten gaan ontwikkelen, zoals stress, een gespannen houding, hoofdpijn en buikpijn. Dat is een waarschuwing die aangeeft dat er iets moet veranderen. Vaak letten mensen daar helemaal niet op, of wordt het net zo lang genegeerd tot er een groter probleem ontstaat.
Bij mijn coaching wordt het lichaam ingezet om te onderzoeken welke mechanismen er spelen om zo blokkades op te heffen, opgedane kennis te integreren en de balans weer te herstellen. Door de ervaring in het lichaam en het loslaten van oude emoties en blokkades en het bewegen naar een meer natuurlijk passende vorm, kun je nieuwe inzichten makkelijker toepassen in je leven. Dat helpt je om weer in balans te komen.

 

Het gezicht en het lichaam laten altijd zien hoe je je werkelijk voelt. Daarom werken we tijdens de coaching ook met een lichaamsgerichte sessie. In die sessie lig of zit je in een comfortabele houding en gaan we terug naar de eerste keer dat je je op een bepaalde manier voelde. Van te voren bepalen we het probleem dat je wil oplossen. Dan gaan we terug naar het gevoel. Tijdens welke situatie heb je dat voor het eerst gevoeld? Hoe ging je daar toen mee om? Hoe voel je het in je lichaam? Wat heb je toen besloten, toen gedacht? En hoe zou je, met de wijsheid die je nu hebt, daarmee omgaan? Door het (soms letterlijk) loslaten van oude emoties en blokkades kun je nieuwe inzichten gemakkelijk integreren. Dit zie je direct terug in jouw non-verbale communicatie, je straalt werkelijk balans uit. En dat voel je. Je weet nu wat jij zelf nodig hebt en durft daar prioriteit aan te geven. Deze methode is een krachtige en unieke aanpak, die zichzelf keer op keer bewijst als de succesfactor.